ଭାରତ ବିଭିନ୍ନ ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ରୋଷେଇର ଏକ ଦେଶ | ଉତ୍ତର ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସ୍ୱାଦଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ମସଲାଯୁକ୍ତ କ୍ୟୁରୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଭାରତରେ ଖାଦ୍ୟ ଏହାର ଇତିହାସ, ପରମ୍ପରା ଏବଂ ଭ ography ଗୋଳିକର ପ୍ରତିଫଳନ | ଯଦି ଆପଣ ଜଣେ ଖାଦ୍ୟପେୟ ଏବଂ ଆପଣ ଭାରତର ବିବିଧ ରୋଷେଇକୁ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରେ ଭାରତର କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳ ପାଇଁ ଏକ ଗାଇଡ୍ ଅଛି |
ଉତ୍ତର ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ:
ବଟର ଚିକେନ୍: ଏହି ଲୋକପ୍ରିୟ ପଞ୍ଜାବୀ ଖାଦ୍ୟ ହେଉଛି ବଟା, ଟମାଟୋ, କ୍ରିମ୍, ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏକ କ୍ରିମିଆ ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧ ଚିକେନ୍ ତରକାରୀ | ଏହାକୁ ନାନ ରୁଟି କିମ୍ବା ଚାଉଳ ସହିତ ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ତାଣ୍ଡୁରି ଚିକେନ୍: ତାଣ୍ଡୁରି ଚିକେନ୍ ହେଉଛି ଏକ କ୍ଲାସିକ୍ ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟ ଯାହା ଦହି ଏବଂ ମସଲାରେ ମାରିନେଟ୍ ହୋଇ ଏକ ମାଟି ଚୁଲିରେ ରନ୍ଧାଯାଏ | ମାଂସପ୍ରେମୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ପ୍ରୟାସ |
ଚୋଲେ ଭାଟୁର୍: ଚୋଲେ ଭାଟୁର୍ ଉତ୍ତର ଭାରତର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଖାଦ୍ୟ | ଏହା ଏକ ମସଲାଯୁକ୍ତ ଏବଂ ଟାଙ୍ଗୀ ଛେନା ତରକାରୀ, ଭାତୁର ନାମକ ଗଭୀର ଭଜା ରୁଟି ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଡାଲ୍ ମାଖାନି: ଡାଲ୍ ମାଖାନି ହେଉଛି ଏକ ମନ୍ଥର ରନ୍ଧା ହୋଇଥିବା ମସୁର ଡାଲି ଯାହା ସ୍ୱାଦରେ ଭରପୂର ଏବଂ କ୍ରିମ୍ରେ ଭରପୂର | ଚାଉଳ କିମ୍ବା ନାନ ରୁଟି ସହିତ ଏହା ଭଲ ଭାବରେ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ:
ଡୋସା: ଖୋଳାଯାଇଥିବା ଚାଉଳ ଏବଂ ମସୁର ଡାଲିରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଡୋସା ଏକ ପତଳା, ଖରାପ କ୍ରିପ୍ | ଏହା ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଜଳଖିଆ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଏହାକୁ ନଡ଼ିଆ ଚଟନି ଏବଂ ସାମ୍ବର ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଇଡଲି: ଇଡଲି ହେଉଛି ଏକ ବାଷ୍ପିତ ଚାଉଳ କେକ୍ ଯାହା ନରମ ଏବଂ ପାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଫ୍ଲଫି | ଏହା ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଜଳଖିଆ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଏହାକୁ ନଡ଼ିଆ ଚଟନି ଏବଂ ସାମ୍ବର ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ହାଇଦ୍ରାବାଦ ବିରିୟାନି: ହାଇଦ୍ରାବାଦ ବିରିୟାନି ହାଇଦ୍ରାବାଦ ସହରର ଏକ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଚାଉଳ ଖାଦ୍ୟ | ଏହା ସୁଗନ୍ଧିତ ଚାଉଳ, ମାଂସ (ସାଧାରଣତ chicken ଚିକେନ୍ କିମ୍ବା ମେଣ୍ amb ା) ଏବଂ ମସଲାର ମିଶ୍ରଣ ସହିତ ପ୍ରସ୍ତୁତ |
ରସାମ: ରସାମ ହେଉଛି ଏକ ଟାଙ୍ଗୀ ଏବଂ ମସଲାଯୁକ୍ତ ସୁପ୍, ତାମରିଣ୍ଡ, ଟମାଟୋ, ଏବଂ ମସଲା ସହିତ ପ୍ରସ୍ତୁତ | ଏହା ଦକ୍ଷିଣ ଭାରତର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ପାର୍ଶ୍ୱ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଚାଉଳ ସହିତ ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ପୂର୍ବ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ:
ଲିଟି ଚୋଖା: ବିହାରର ଲିଟି ଚୋଖା ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ | ଏହା ଭଜା ହୋଇଥିବା ମଇଦା ବଲରେ ସାଟୁ (ଗ୍ରାମ ମଇଦା) ରେ ଭରାଯାଇ ଆଳୁ, କଦଳୀ, ଏବଂ ଟମାଟୋ ଚଟନି ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ମାଚେର hol ୋଲ: ମାଖର hol ୋଲ ହେଉଛି ସୋରିଷ ତେଲ, ମସଲା ଏବଂ ତାଜା ମାଛରେ ତିଆରି ଏକ ମାଛ ତରକାରୀ | ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଏହା ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ଚାଉଳ ସହିତ ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ମୋମୋସ୍: ମୋମୋସ୍ ହେଉଛି ଡମ୍ପଲ୍ ଯାହା ପନିପରିବା କିମ୍ବା ମାଂସରେ ଭର୍ତି ହୋଇ ଏକ ମସଲାଯୁକ୍ତ ସସ୍ ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ | ସେମାନେ ଭାରତର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଖାଦ୍ୟ |
ପଶ୍ଚିମ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ:
ପାଭ ଭଜୀ: ପାଭ ଭାଜି ମୁମ୍ବାଇର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଫୁଡ୍ | ଏହା ଏକ ମସଲାଯୁକ୍ତ ପନିପରିବା ତରକାରୀ ଯାହା ପାଭ ନାମକ ଏକ ନରମ ରୁଟି ରୋଲ୍ ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଧୋକଲା: ଧୋକଲା ହେଉଛି ଚାଉଳ ଏବଂ ଛେନା ର ଫେଣ୍ଟେଡ୍ ବ୍ୟାଟରରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଏକ ବାଷ୍ପଯୁକ୍ତ ପିଠା | ଗୁଜୁରାଟରେ ଏହା ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ସ୍ନାକ୍ସ ଏବଂ ସବୁଜ ଚଟନି ସହିତ ସର୍ବୋତ୍ତମ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଭଡା ପାଭ: ଭଡା ପାଭ ମୁମ୍ବାଇର ଏକ ଲୋକପ୍ରିୟ ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଖାଦ୍ୟ | ଏହା ଏକ ଗଭୀର-ଭଜା ଆଳୁ ଡମ୍ପିଂ ଯାହା ପାଭ ନାମକ ଏକ ନରମ ରୁଟି ରୋଲ୍ ସହିତ ପରିବେଷଣ କରାଯାଏ |
ଭାରତରେ ଖାଦ୍ୟ ଗନ୍ତବ୍ୟସ୍ଥଳ:
ଦିଲ୍ଲୀ: ଦିଲ୍ଲୀ ହେଉଛି ଖାଦ୍ୟପ୍ରେମୀଙ୍କ ସ୍ୱର୍ଗ | ପୁରୁଣା ଦିଲ୍ଲୀର ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଫୁଡ୍ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସୂକ୍ଷ୍ମ ଭୋଜନ ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଦିଲ୍ଲୀ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ରୋଷେଇ ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରେ |
ମୁମ୍ବାଇ: ଷ୍ଟ୍ରିଟ୍ ଖାଦ୍ୟ ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ଖାଦ୍ୟ ପାଇଁ ମୁମ୍ବାଇ ଜଣାଶୁଣା | ସହରରେ ଏକ ଜୀବନ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ଦୃଶ୍ୟ ରହିଛି ଯାହା ଏହାର ବ୍ରହ୍ମାଣ୍ଡ ସଂସ୍କୃତିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିଥାଏ |
କୋଲକାତା: ମିଠା ଏବଂ ସ୍ନାକ୍ସ ପାଇଁ କୋଲକାତା ପ୍ରସିଦ୍ଧ | ସହରର ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ରୋଷେଇ heritage ତିହ୍ୟ ଅଛି ଯାହା ଏହାର ଇତିହାସ ଏବଂ ଭ ography ଗୋଳିକ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ |